Creditchecks op nieuwe klanten

Creditcheck
“We moeten van onze accountant de kredietwaardigheid van nieuwe klanten gaan controleren. Kunnen jullie ons helpen?”

Deze vraag werd gesteld door de debiteurenbewaker van een trouwe klant mét abonnement voor incasso. Natuurlijk kunnen we dat. In jullie abonnement zitten zelfs 5 kredietrapporten per jaar inbegrepen. 

De accountant heeft groot gelijk. Het is altijd beter om de financiële situatie van een nieuwe klant (of leverancier!) in te schatten voordat je gaat leveren. Het gaat niet alleen om de kans dat een klant niet kán betalen. Je voorkomt ook valkuilen bij klanten die niet wíllen betalen. Bijvoorbeeld de tenaamstelling correct op de offerte en factuur zetten, bestaat het bedrijf wel echt, is degene die de opdrachtbevestiging tekent ook tekenbevoegd. Hoe zorg je dat je algemene woorwaarden rechtsgeldig worden aanvaard. Dat soort zaken. 

Je vraagt een kredietrapport aan met een mailtje en ontvangt hem dan per kerende post. Twijfel je over welke betalingsconditie te hanteren of hoe je het meest zeker kunt zijn van tijdige betaling, dan bel je ons op. Onze expert op het gebied van kredietwaardigheid dealt hier namelijk al 30 jaar mee en ziet in de praktijk waar de problemen ontstaan. Die kunnen wij helpen voorkomen.

More Cases