Afgewezen schadeclaim alsnog geïncasseerd

afgewezen schadeclaim
Als de tegenpartij na een aanrijding een verklaring van een getuige weet te bemachtigen, wijst de verzekeraar de schadeclaim af. Je kunt dan hoog en laag springen, maar verzekeraars geven dan geen krimp. Of toch wel…?

In deze casus stond een mevrouw in Amsterdam bij de achterdeur van haar auto spullen uit de auto te halen. Een langsrijdend busje van een pakketbezorger raakte de deur, waardoor deze dubbel klapte en ze van schrik haar telefoon liet vallen. Eerst excuses van de bezorger, daarna een verklaring dat zij de deur plotseling zou hebben opengetrokken en hij haar niet meer kon ontwijken. De bezorger wist van iemand een getuigenverklaring te krijgen die zijn versie van het verhaal bevestigde. Dan gooit de verzekeraar de deur dicht. 3.500 euro schade wordt niet vergoed. Zelfs een gemaakt filmpje van de situatie kon daar niets aan veranderen. Ten einde raad vroeg zij of wij haar konden helpen.

De verzekeraar werd aangeschreven en de disussie werd nogmaals stevig gevoerd. We stelden een gerechtelijke procedure in het vooruitzicht. Dan gaan we met jullie én de pakketbezorger een ochtend of middag bij de rechtbank zitten. Kijken wie volgens de rechter het eerlijke verhaal verteld. Dat hielp. De hele schade werd alsnog uitgekeerd.

More Cases